Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Norges sjömatråd – Skrei 360 – Narva
Utmaning

Den norska fiskenäringens marknadsföringsorgan – Norges sjömatråd – behövde kommunicera historien om skrei på ett nytt och engagerande sätt. Skrei är norsk torsk när den är som bäst och fiskas mellan januari och april. En viktig del i uppdraget var att öka preferensen för det norska ursprunget och kommunicera att skrei kommer från världens mest hållbara torskbestånd.

Strategi

För att förmedla de naturliga förutsättningarna för fiske med kalla klara hav och samtidigt berätta den unika historien om skrei skapade Narva en dokumentärfilm i VR/360.

Med ett enkelt VR-headset och ett par hörlurar kan tittaren följa fisket på nära håll och nästan känna hur det gungar under fötterna. Under den virtuella turen får man se hur skreifisket går till och uppleva känslan av att befinna sig ute på det kalla och klara havet. Fiskebröderna Kurt och Trond visar vägen från fiskestugan, ut på havet och in i mottagningscentret där skreien sorteras och kvalitetsmärks innan den transporteras ut i världen.

Narva ligger bakom idé- och konceptutveckling, design och framtagande av ett toolkit som ligger till grund för en global lansering. Filmen producerades i samarbete med IVAR Stockholm och har rullats ut på totalt tio marknader.


”Vi har skapat den här upplevelsen för att på ett nytt och engagerande sätt visa hur fisket går till och varför skrei är en hållbar delikatess runt om i världen. Med 360-filmen tar vi med vår målgrupp ut på havet där de själva får uppleva fisket.”

Line Kjelstrup
Sverigechef på Norges Sjömatråd

Resultat

Med ny teknik tog Narva den traditionella berättelsen till en helt ny nivå. Med en 360-film har målgrupper från tio olika länder upplevt fisket som om de vore på plats i Nordnorge. Den svenska versionen av filmen hade efter drygt en månad på YouTube drygt 70 000 visningar.

Här hittar du filmen (och ta på dina VR-glasögon).

Norges sjömatråd – Fiska skrei i VR – Narva

Norges sjömatråd - Fiska skrei i VR