Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webinar

Utmaning
Hur demonstreras nyttan i en avancerad digital tjänst innan det tagits till marknaden?

Under Barcelona Mobile World Congress 2018 presenterade telekom- och tjänsteföretaget Doro SmartCare by Doro. En smart vårdlösning som kopplar upp hemmet mot molnet. På så sätt skapas nya förutsättningar för anhörigas omsorg av äldre. SmartCare by Doro är en viktig del i företagets nya affärsstrategi och förflyttning i erbjudande som nu också inkluderar smarta vårdlösningar riktade till seniorer, anhöriga och vårdgivare.

Narva fick i uppdrag att ta fram en europeisk kommunikationsstrategi och en konceptfilm som skulle beskriva nyttan och värdet i den nya tjänsten på ett tydligt och enkelt sätt.

Strategi
Doro har lång erfarenhet av att utveckla mobiltelefoner anpassade efter seniorers behov. För att öka kännedomen om den nya affärsstrategin och det breddade erbjudandet utarbetades en europeisk kommunikationsstrategi. Med målet att positionera Doro som thought leader inom tekniska lösningar för äldre sjösattes den nya strategin i samband med lanseringen av SmartCare by Doro.

Resultat
Narva skapade ett europeiskt presskit med utgångspunkt i insikten om en åldrande befolkning där antalet arbetsföra personer blir färre per vårdtagare. Det gör att omsorgen om äldre kräver nya metoder och digitala lösningar för att skapa trygghet och välmående hos såväl seniorer som deras anhöriga. Med kunskap om megatrender och beteende hos användarna kommunicerades SmartCare by Doro framgångsrikt till marknaden.

Nyttan med SmartCare demonstreras i en konceptfilm som visar det avancerade ekosystemet av sensorer, enheter och AI som kopplar upp hemmet mot molnet. På så sätt kan anhöriga i realtid få information om olyckor eller andra incidenter i hemmet. Med enkla grafiska element och illustrationer visas på ett enkelt och tilltalande sätt värdet med SmartCare by Doro.