Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst

Utmaning
Bris sätter barnrättsfrågorna på dagordningen under valåret 2018. När den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga och samhället blir alltmer polariserat, då behöver vi mobilisera.

Strategi
Barn är en särskilt utsatt grupp av det enkla skälet att de är barn. De har inte samma möjlighet att göra sin röst hörd, då de saknar rösträtt. Det är därför helt avgörande att vi vuxna organiserar oss och tillsammans står upp för barnets rättigheter.

Bris satsar därför på att engagera volontärer som brinner för att göra samhället bättre för barn.

Bris har också formulerat åtta valkrav för en bättre barndom. Valkraven presenteras i ett valmanifest. Volontärer får ett flygblad som kan delas ut på gator och torg.


”Jag hoppas att valmanifestet blir ett verktyg som används av alla som vill bidra till beslut som leder till ett bättre samhälle för barn.”

Magnus Jägerskog
Generalsekreterare Bris

Resultat
Valmanifestet har designats av Narva, som tog fasta på att det ska andas gemenskap och framtidshopp. Valkraven presenteras med utropstecknet som symbol, för att understryka att livsvillkoren för barn och unga i Sverige behöver förändras. Med rubriker som känns handskrivna blir tilltalet personligt.

Valmanifestet är ett praktiskt redskap som ska bidra till förändring, för ett samhälle som bättre främjar barns psykiska hälsa. Det ska göra riksdagsvalet 2018 till ett val för en bättre barndom. För alla barn har rätt till en god start i livet.