Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webinar

”Vi får andra aktörer att tänka till”

– Vi är patientdrivna och vårt DNA är att sänka trösklarna till primärvården, säger Erik Hjelmstedt, ny VD för KRY Sverige, när han är här på Narva för ett samtal om morgondagens sjukvård med Göran Hägglund och övriga deltagare från politiken, akademin, industrin och vården.

Han berättar att KRY vill kombinera ökad tillgänglighet med förändrad arbetsmetodik för att det ska bli pengar över samtidigt som patienter känner sig trygga. Innovation borde komma alla till del.

Digitaliseringen kommer att förändra arbetssätten och ha en avgörande förändringsroll, menar han och är samtidigt kritisk till den tröghet och inlåsning som i dag präglar svensk sjukvård. I Storbritannien finns en helt annan nyfikenhet på de digitala vårdplattformarna från politiskt håll.

Erik Hjelmstedt säger att det är ingen idé att gnälla, men att det finns skäl för politiker att styra pengaflödet baserat på insikten att det handlar om att ta hand om patienten i alla lägen. Vården bör bli gränslös och det vore dumt att inte ha en nationell modell för att korta väntetider och rusta för en växande och åldrande befolkning. Genom att delar av vården flyttas till digitala plattformar kan resurser frigöras och patienter i stort behov av fysiska vårdkontakter kan erbjudas den vården. Den nu aktuella utredningen om digifysiskt vårdval ser snarare ut att vilja göra den digitala vården fysisk.

– Vi ökar tillgängligheten både digitalt och med fysiska vårdcentraler och tar tillbaka läkare i tjänst, säger Erik Hjelmstedt och lägger till att en viktig parameter för att skapa en god och effektiv vård är datakontinuitet.
– Vi får bygga vårt eget journalsystem.

Han är resonerande och ödmjuk, men också otålig att komma vidare i en förändrad värld och vill driva på i stor skala, inte i pilotprojekt.
– Vi förbättrar vården och får andra aktörer att tänka till.