Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Veckans spaning
Vinst

Triss i Spinn för ”Om jag var socialminister”

Kampanjen ”Om jag var socialminister” har nominerats i tre olika kategorier i Spinn. Det är Narva som skapat kampanjen tillsammans med vår kund Barncancerfonden.

De tre nomineringarna är:
Årets integrerade kampanj
Årets non-profit
Årets PR-kampanj

Tidigare har kampanjen blivit belönad både i Sverige och utomlands. Nu senast vann kampanjen guld i den internationella Digital Communication Awards 2018 som den bästa public affairs-kampanjen under året.

”Om jag var socialminister” är en påverkanskampanj med digital kärna som belyser hur bristen på resurser inom barncancervården skapar stress hos sjuka barn, deras familjer och vårdpersonal.

Med tre barncanceröverlevares berättelser som bärande strategi skapades stor uppmärksamhet och viral spridning som banade väg för ett möte med socialminister Annika Strandhäll. Initiativet ledde till att socialministern utlovade en satsning om två miljarder kronor på cancervården, där barncancervården är ett prioriterat område.

En satsning som representanter från övriga politiska partierna nu också står bakom.

Det här är Spinn
Spinn startade 2004 och är Sveriges största PR-tävling. Drygt 100 inskickade bidrag är med och tävlar om vinster som delas ut på en galamiddag med över 300 gäster. Bidragen som belönas ska ha ett tydligt syfte, visa på affärsnytta kombinerat med kreativ höjd och resultat som kan härledas till målsättningen i projektet.

Tävlingen är även ett sätt att samla branschens bästa prestationer och lyfta fram dessa för att inspirera till ännu fler nytänkande och väl genomförda PR-insatser. Långsiktigt ska tävlingen bidra att fler arbetar med PR och att det ökar den förtjänade andelen uppmärksamhet i marknadsmixen.

Spinn-juryn består av:
Johanna Lindskog-Lindell, Danske Bank
Micael Dahlén, Handelshögskolan
Alexander Mason, Cision
Per Frykebrant, Bellbird
Frida Dahlgren, Prime
Jim Carlberg, Tele2/Comviq, ordförande
Jenny Engström, STF
Helene Schöldsten, WSP
Marita Wengelin, Max Burgers
Rolf van den Brink, Dagens Opinion
Weronica Nilsson, Åhlens