Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webbinar
Webinar

Patientriksdagen – en av världens 40 bästa kampanjer

Framgångarna för Patientriksdagen fortsätter. Novartis och Narvas projekt är en av 40 finalister i Global SABRE Awards.

Patientriksdagen är en ny arena för att stärka patienters rättigheter och inflytande i hälso- och sjukvården. Projektet vann tidigare guld i SABRE Awards EMEA i kategorin Community Relations. Det är en kategori som uppmärksammar innovativa metoder för att engagera samhällsaktörer.

SABRE Awards är en av de största och mest prestigefulla internationella tävlingarna för PR och kommunikation. Totalt har över 5.000 bidrag tävlat. Patientriksdagen är en av 40 kampanjer i den globala finalen som går av stapeln den 21 oktober.

Sofie Fors, Patient Relations Manager på Novartis, är glad:
– Med Patientriksdagen står patienterna i fokus och agendan sätts utifrån patienternas perspektiv. Det är viktigt eftersom vi vet att välinformerade och delaktiga patienter skapar en bättre, effektivare och säkrare hälso- och sjukvård. Vi är otroligt glada över att vara en del av Patientriksdagen tillsammans med patientorganisationerna.

Lise Lidbäck, ordförande för Neuro, en av de deltagande patientorganisationerna:
– Det är fantastiskt att tillsammans med andra patientorganisationer få skapa en plattform där vi på allvar får gehör för patienträttighetsfrågor. Det känns väldigt roligt att initiativet nu uppmärksammas.


Fakta om Patientriksdagen:
Patientriksdagen vänder på perspektiven och skapar någonting som inte funnits tidigare: en mötesplats där patienterna äger agendan och problemformuleringen. Vårdens makthavare bjuds in att lyssna, inte att hålla tal. Den genomfördes första gången i maj 2019 och nästa upplaga är planerad att äga rum under hösten.

Genom Patientriksdagen samlas svenska patientorganisationer i ett gemensamt forum för att tillsammans formulera förslag och krav som framförs till beslutsfattare.

Målet med Patientriksdagen är att stärka patienters ställning och öka möjligheten till inflytande och delaktighet. Oavsett diagnos står många patienter inför liknande utmaningar och problem.