Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webinar
Samtal med Lena Hallengren

På agendan: Samtal med Lena Hallengren

När Lena Hallengren, ny socialminister med ansvar för sjukvård, äldreomsorg och socialtjänsten, kom till Narva fick hon svara på en mängd olika frågor från de ledande aktörer inom vård och omsorg som hade bjudits in.

De beskrev också vad de kan bidra med – till exempel påpekade Chaim Zlotnik, ordförande för Tandläkarförbundet, att 80 procent av Sveriges befolkning besöker tandvården under en period på 3-4 år men att det är en outnyttjad kanal för prevention.

Göran Hägglund, senior rådgivare på Narva och tidigare socialminister, höll i samtalet som handlade om hur förutsättningarna skiljer sig åt i olika delar av Sverige och att det fortfarande är långt kvar till en jämlik vård. Det var en fråga som Erik Strand, koncernchef på Praktikertjänst, tog upp och Nils Normell, vice VD på Tobii Dynavox, sade att människor med särskilda behov långt ifrån överallt kan få hjälpmedel för att kommunicera med sin omvärld.

Lena Hallengren underströk vikten av att tala om hälsa och inte alltid ha sjukdom och sjukvård i fokus. Hon talade om satsningar på psykiatrin och cancervården och nämnde hur patienten kan bli mer delaktig i sin vård genom patientkontrakt. Martin Irding, VD på Kry, menade att patienter förtjänar en mer modern lagstiftning så att det till exempel inte är förbjudet för patienter att ge anhöriga elektronisk åtkomst till patientjournalen.

Digitalisering var en fråga som engagerade både ministern och övriga deltagare. Den frågan gäller inte bara tidsbokning, menade Livia Holm, utvecklingschef på Kry, som poängterade vikten av exempelvis beslutsstöd.

Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden, talade om det engagemang som finns i den ideella sektorn och ministern betonade att dessa organisationer verkligen har en stor betydelse.