Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Veckans spaning
Vinst

Nytt erbjudande för insamling av hållbarhetsdata

Narva lanserar ett nytt erbjudande inom hållbarhetsdata genom ett samarbete med Position Green, ett verktyg för insamling och analys av hållbarhetsdata.

– Nu vässar vi vårt hållbarhetserbjudande och flyttar högre upp i värdekedjan som en strategisk rådgivare för börsbolagen och andra med höga hållbarhetsambitioner, säger Johannes Zetterlund, partner och hållbarhetsexpert på Narva.

Narva kan nu erbjuda sina kunder ett molnbaserat verktyg som ger en rad fördelar. Den viktigaste är att Position Green förenklar och effektiviserar insamlingen av hållbarhetsdata. Upplägget anpassas enkelt utifrån bolagens behov och struktur. Verktygen är utvecklat i Sverige och företaget har huvudkontor i Malmö.

– Hållbarhetsfrågorna står högt upp på företagsledningarnas agenda. Men fram till nu har det saknats ett riktigt bra verktyg som både minskar arbetsbördan och ökar kvaliteten på materialet. Dessutom underlättar det revisorernas granskning av börsbolagens hållbarhetsrapporter, säger Johannes Zetterlund.

Många avstår från revisorsgranskning
Narva genomför varje år en granskning av de största börsbolagens årsredovisningar och hållbarhetsredovisningar. Den visar bland annat att majoriteten av börsbolagen avstår från att låta revisorerna granska hållbarhetsredovisningen, trots att man samtidigt har förbättrat redovisningen i hållbarhetsfrågor.

– Narva är ledande inom hållbarhet, därför är det en drömpartner för oss. Vi arbetar redan idag tillsammans med flera gemensamma kunder. Fördelarna för kunderna är många med en sammanhållen kedja. Med all hållbarhetsdata på ett ställe är det mycket enklare att mäta och följa upp, säger Rickard Häll, VD på Position Green.

Full kontroll
Position Green erbjuder full kontroll och överblick av hur arbetet med insamlingen av hållbarhetsdata fortskrider. All data är spårbar och det går enkelt att se vem som registrerat vad och vid vilken tidpunkt eller från vilket annat system data hämtats ifrån.

Genom verktygets leverantörsmodul kan leverantörer utvärderas och analyseras och med det inbyggda taggningssystemet kan data sorteras enligt GRI, Global Compact, FN:s utvecklingsmål eller andra mål och standarder. I Position Green skapas med enkelhet till exempel rapporter till Bolagsverket, miljörapporter till kommuner och länsstyrelser eller beslutsunderlag till ledningsgruppen.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att mer effektivt samla in och analysera hållbarhetsdata? Kontakta Johannes Zetterlund, partner och teamchef Sustainability: johannes.zetterlund@narva.se