Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Veckans spaning
Vinst

Narva bakom virtuell fiskeupplevelse för den norska fiskeindustrin

På uppdrag av Norges sjömatråd, den norska fiskeindustrins marknadsorganisation, har Narva tagit fram ett VR-koncept för att förmedla historien om skrei. Tittaren får följa med en fiskebåt ut till havs för att uppleva fisket direkt från däck. Skrei är norsk torsk när den är som bäst och fiskas mellan januari till april.

Med ett enkelt VR-headset och ett par hörlurar kan tittaren följa fisket på nära håll och nästan känna hur det gungar under fötterna. Under den virtuella turen får man se hur skreifisket går till och uppleva känslan av att befinna sig ute på det kalla och klara havet. Fiskebröderna Kurt och Trond visar vägen från fiskestugan, ut på havet och in i mottagningscentret där skreien sorteras och kvalitetsmärks innan den transporteras ut i världen.

– Vi har skapat den här upplevelsen för att på ett nytt och engagerande sätt visa hur fisket går till och varför skrei är en hållbar delikatess runt om i världen. Med 360-filmen tar vi med vår målgrupp ut på havet där de själva får uppleva fisket, säger Line Kjelstrup, Sverigechef på Norges Sjömatråd.

Narva ligger bakom idé- och konceptutveckling, design och framtagande av ett tool kit som ligger till grund för en global lansering. Filmen producerades i nära samarbete med IVAR Stockholm och har rullats ut på totalt tio marknader.

– Vi ville förflytta tittaren till Barents hav för att uppleva hur fisket bedrivs i dess naturliga miljö. Denna kampanj visar på vår innovationskraft och kreativa förmåga att skapa innehåll som bygger kännedom och engagerar, oberoende marknad och plattform, säger Sara Wretblad Carreras, innovationschef på Narva.

Klicka här för att se skrei i 360°. Filmen upplevs bäst i VR-headset.