Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webinar

I huvudet på en begåvad och pratglad panel

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, Tobias Lundin Gerdås, opinionsbildningsansvarig LO, och Karin Pilsäter, omvärldsanalytiker TCO, tidigare riksdagsledamot för Folkpartiet. Så såg laguppställningen ut på Narvas after work som handlade om ”I huvudet på Stefan Löfven”.

En svetsare som statsminister, med en väldigt resonerande attityd och hela sitt liv i verkstadsindustrin – kan han bryta upp blockpolitiken och hur ser egentligen det politiska projektet ut?

Åsikterna var många och långt ifrån alltid förenliga. Men panelisterna var överens om att det inte går att diskutera Stefan Löfvens strategi att bryta upp blockpolitiken utan att samtidigt analysera vad som händer inom Alliansen, som är ett väsen i sig.

Han är en skicklig facklig förhandlare, men det gör honom inte automatiskt till en skicklig politisk förhandlare.Miljöpartiets dåliga valresultat skapar bekymmer för regeringen där båtfärg, en motorväg och ett flygfält blev väldigt stora frågor. Stefan Löfven väljer att skjuta på konfliktfrågor genom att låta utreda dem.

Han har lovat att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU. Det är ett tufft mål och för att leverera på det behöver han tid. Vinner han nästa val? Han kommer i alla fall inte göra misstaget att avgå på valnatten.