Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Veckans spaning
Vinst

Crisis Lab – krisövningar för ett nytt medielandskap

En kris är en akut situation som man normalt sett inte är rustad att hantera. Den blixtsnabba spridningen i sociala medier gör att krisen eldas på.

Därför har Narva utvecklat formerna för krisövningar i det nya medielandskapet. Genom den digitala plattformen Crisis Lab kan Narva nu erbjuda en ny sorts krisövningar för företag och organisationer.

Narva lät en grupp kommunikationschefer testa Crisis Lab i en miniworkshop den 17 oktober. Syftet med Crisis Lab är att träna team på att effektivt hantera kriser i dagens medielandskap. I mindre grupper formulerade de, under stark tidpress, strategier och budskap. De diskuterade tillgänglighet, om de skulle vara proaktiva eller reaktiva och vilken tonalitet som var mest ändamålsenlig.

Vi testade ett fiktivt men ändå realistiskt case. När vi genomför övningarna för företag och organisationer bygger vi ett skräddarsytt case.

Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS, delade med sig av sina erfarenheter av krishantering. Hon beskrev företagets krisorganisation och underströk vikten av regelbundna övningar samt hur kundtjänsten på Twitter blir en allmän, publik kanal och inte längre en kommunikation med enskilda kunder.

Ett par veckor senare, den 8 november, arrangerade vi ännu en intensiv och uppskattad krisövning. Denna gång var det Anna Rasin, kommunikationsdirektör på Coop, som beskrev beredskapen att hantera olika krissituationer och vikten av att stötta och hjälpa personal.

Många andra krisövningar är skapade för det gamla medielandskapet. Narva Crisis Lab är en plattform där du och ditt team i realtid utsätts för en kris i sociala medier.

Övningen, Crisis Lab 90, passar ledningsgruppen eller kommunikationsteamet, som i 90 minuter övar på ett skräddarsytt krisscenario. Ett alternativ är en heldagsövning, Crisis Lab 360, där vi under sex timmar iscensätter en fullskalig kris.

Vill du veta mer om Crisis Lab och Narvas krisövningar, kontakta Helen Krut eller Annika Sundström.