Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Inför valet
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Panelsamtal
Samarbete
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webbinar
Webinar
Utmaning

Volvo Environment Prize är ett av världens ledande miljövetenskapliga priser. Det instiftades av Volvo Group för 25 år sedan i syfte att belöna framstående upptäckter och innovationer inom miljöområdet. Idag hanteras utnämningen av en oberoende stiftelse med fristående jury och en vetenskaplig kommitté, bestående av ledande forskare.

Priset är sedan länge respekterat och välkänt i akademiska sammanhang. Med ett omtag och nya insatser önskade stiftelsen och initiativtagaren Volvo Group göra ett större avtryck och öka kännedomen om priset både i Sverige och internationellt.

Strategi

För att nå ut bredare producerades en populärvetenskaplig video om pristagaren. Filmen var en central del av kommunikationen. Den visades på prisutdelningen och distribuerades till medier, publicerades på YouTube och andra kanaler, inte minst den egna webbplatsen för miljöpriset www.environment-prize.com. Noga utvalda journalistkontakter var också en viktig del i arbetet för att nå ut och skapa uppmärksamhet inför och i samband med prisutdelning som genomförs i november varje år.

För att öka kännedomen om forskarna och deras insatser kommuniceras initiativet genom ett nyhetsbrev till nyckelpersoner och beslutsfattare på flera hundra av världens ledande universitet, tankesmedjor samt organisationer inom miljö- och hållbarhetsområdet.

Uppdraget utvecklas nu till att omfatta en ökad digital närvaro och flera internationella aktiviteter för Volvo Environment Prize. Narva arbetar tillsammans med Tomorrow Media i uppdraget.

Resultatet

Både uppmärksamheten och genomslaget för priset har ökat. Antalet mottagare av nyhetsbrevet har mångdubblats och antalet nomineringar till Volvo Environment Prize har ökat markant under senare år.