Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Jobba hos oss
Julgåva
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Narva växer
Nyhet
Spaning
Tävling

Boliden blev Sveriges bästa årsredovisning 2016

Narvas kund Boliden vann pris som Sveriges bästa årsredovisning 2016 i kategorin Large Cap på en prisutdelning igår.

Utmärkelsen Sveriges bästa årsredovisning delades ut för 52:a gången i följd, av en grupp bestående av FAR, Nasdaq, Sveriges kommunikatörer och Sveriges Finansanalytikers Förening (SFF). Juryn har läst igenom 264 årsredovisningar från svenska börsbolag på Nasdaq Stockholm.

Juryns motivering var följande:
Årsredovisningen är i det närmaste komplett.
Juryn imponeras av Bolidens årsredovisning som använder ett ”modernt och tydligt bildspråk” och därmed lyckas nå en bredare målgrupp där icke-specialister kan förstå intjäningsmodellen tack vare den pedagogiska illustrationen. Även grafik, rubriker och tabeller har fallit juryn i smaken. Mål, måluppfyllelser, risker och känslighetsanalyser är också föredömligt tydligt framställt i rapporten. Enda plumpen i protokollet anser juryn vara gränsen mellan framvagn och förvaltningsberättelse.”

En nöjd och glad Sophie Arnius, IR-chef på Boliden, kommenterar:
– Så roligt, vi är många delaktiga som lagt ner många timmar på projektet. Boliden har en komplex verksamhet och vi vill på ett pedagogiskt sätt förklara den och vår affärsmodell.

Narva har även bidragit till skapande av Humanas årsredovisning 2016 som var nominerad i kategorin Mid Cap.

På Aktuell Hållbarhets konferens samma dag delades även pris ut för Bästa hållbarhetsredovisning 2016. En av de nominerade bidragen var Husqvarnas hållbarhetsredovisning, ytterligare en av de rapporter som Narva producerat under året som gått.