Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
After work
Case
Föreläsning
Frukostseminarium
Frukostseminarium Stockholm
Inbound marketing
Jobba hos oss
Julgåva
Krisövning
Lunchseminarium
Lunchseminarium Göteborg
Lunchseminarium Stockholm
Mingel
Narva lanserar
Narva växer
Nyhet
Samtal
Spaning
Tävling
Tips
Veckans spaning
Vinst
Webinar

Årets Almedalspratare om samhällsutmaningar och ledarskap

Årets Almedalspratare är en ny arena där en handfull företagsledare berättar om samhällsutmaningar, innovativa lösningar och engagemang. De introduceras av Göran Hägglund, tidigare partiledare och socialminister – i dag senior rådgivare på Narva.

– I dessa tider behöver vi kanske mer än tidigare hitta gemensamma berättelser och känna att vi möter utmaningar tillsammans. När nu Almedalsveckan, liksom många andra mötesplatser, är inställd finns det behov av en ny arena, säger Annika Sundström, partner på Narva.

Under coronapandemin har vi sett många exempel på hur företag, organisationer och enskilda aktörer tar ansvar genom att utveckla lösningar på de problem som dyker upp. Tillit till både medarbetare och samarbeten med andra aktörer växer fram där vi minst anade det. Årets Almedalspratare representerar företag som påverkas av krisen och på olika sätt väljer att konstruktivt lösa samhällsutmaningar.

– Det som förenar talarna är att de har ett personligt högt samhällsengagemang och att företagen de jobbar på vill vara med och bygga en bättre och mer hållbar framtid. Alla är ju på sitt sätt samhällsbyggare, säger Therése Lange, partner på Narva.

TALARE
29 juni – Jakob Tellgren, MSD
30 juni – Viktor Svensson, Rejlers
1 juli – Karin Hagman, IQ
2 juli – Charlotta Szczepanowski, Coop
3 juli – Olav Fromm, Chiesi

Jakob Tellgren, MSD, talar om en passionerad tro på forskningsbaserat företagande. Viktor Svensson, Rejlers, reflekterar kring livets tillfälligheter och vad ett gott ledarskap är. IQs Karin Hagman delar egna erfarenheter kring dålig alkoholkultur från sin tid på fackförbundet Kommunal. Charlotta Szczepanowski, Coop, förklarar sin besatthet av spindeldiagram, som hänger nära samman med Coops senaste spännande lansering. Hur det är att arbeta på ett italienskt familjeföretag som fokuserar på hållbarhet berättar Olav Fromm, Chiesi.

– Fem olika röster. Fem olika berättelser. Almedalspratarna kan sägas vara en slags kombo av P1:s Sommar och Almedalstal där företagsledare berättar om sitt engagemang, sin historia och sin syn på ledarskap. Jag tycker att det har blivit mycket hörvärt, säger Göran Hägglund,

Samtliga avsnitt publiceras på www.almedalspratare.se och kommer att finnas tillgängliga på Acast, Spotify och iTunes. De personliga berättelserna kompletteras med ett jazzigt ledmotiv som förmedlar känslan av att spontant mötas och att färdas genom öppna fält och skogar.